İnstagram Takipci Nasıl Arttırılır ?

İnstagram Takipci Nasıl Arttırılır ?

Instagram, son yılların en çok etkileşim yaşanan sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Bu uygulamanın asıl amacı fotoğraf ya da video paylaşmakken, günümüzde bir çok alanda aktif hale gelmiştir. Reklam verme ve e-ticaret alanında oldukça popüler bir uygulama haline gelmiştir. Bir çok amaç için kullanılması, takipçilerin ve geniş kitlelerin önemini arttırmıştır. Instagram organik takipçi ihtiyacı günden güne artmaktadır.

Takipçi arttırma konusunda, işlevsel olmak için en önemli madde güvenlik. Bu alanda hizmet veren güvenli ya da güvenli olmayan bir çok site yer alıyor. Güvenilmeyen yerlerden alınan takipçiler, fayda sağlamak yerine daha çok zarar vermektedir. Organik takipçileri güvenli yollardan kazanmak en önemli amacımız olmalı. Organik takipçi nedir? Organik takipçi arttırmak için neler yapılabilir? Neden önemlidir? Yazıda tüm sorulara detaylı olarak yer verilecektir. Öyleyse başlayalım.

Organik takipçi nedir?

Instagram organik takipçi demek, etkileşime açık olan doğal takipçiler anlamına gelmektedir. Bu kişiler sadece hesabınızda +1 sayı olarak yer almaz. Sizin alanınıza ilgi duydukları için, sürekli sizinle etkileşim halinde olurlar. Paylaşımlara yapılan yorumlar, beğeniler ve atılan mesajlar bu etkileşimin somut halidir. Bu da demek oluyor ki, takipçinin organik olup olmaması oldukça önemlidir. Herhangi bir takipçi, sadece orada bir sayı olmaktan ileri gidemez. Oysa ki bu takipçiler, ilgi duydukları için paylaşımlarınızı sürekli takip ederler. Bu konuda bilmeniz gereken teorik bilgileri aldığınıza göre, organik takipçi nasıl arttırılır konusuna geçiş yapabiliriz?

Doğal yollardan Instagram organik takipçi arttırmak için dikkat edilmesi gerekenler:

Takipçiler, bir Instagram hesabını takip etmeden önce, ilk olarak profil fotoğrafına odaklanırlar. Etkili ve sayfanın ne olduğuna dair bilgi veren bir fotoğraf, sizin için faydalı olacaktır. Bunu belli kategoriler altında alabiliriz. Kendinize ait bir e-ticaret siteniz ve markanız var. Bu durumda profil fotoğrafı olarak markanıza ait logoyu koymanız daha sağlıklı olacaktır. Böylece insanlar, gördükçe logonuzun ve markanızın tanınmışlığı da artmış olacaktır.

Yeteneklerinizi sergilediğiniz bir hesabınız var ya da ünlüsünüz. Bakıldığında dikkat çekip, profilde gezinmelerini sağlayacak bir fotoğraf koymanız gerekir. Kısaca hangi alanda hesabınız varsa, o alana en uygun ve dikkat çekici fotoğrafı seçmeniz gerekmektedir.

Profil fotoğrafının dikkat çekici ve kaliteli olması, insanların sizi takip etmesi için yeterli değildir. Profilinize tıkladıklarında, içeriğin de doyurucu olmasını isterler. Kalitesiz bir içeriğe sahip sayfayı, hiç kimse takip etmek istemez. İçeriğiniz kaliteli diyelim. Bunu paylaşırken kullandığınız efektlerde oldukça önemlidir.

Fotoğrafın çözünürlüğünün yüksek olması, kaliteli olması takip etme isteğini de arttıracaktır. Bu nedenle eğer imkanınız varsa, yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraflar paylaşmaya özen gösterin. Bu insanlarda profesyonellik algısı oluşturacaktır.

Aynı şekilde kullanılan efektler oldukça önemli. Her paylaşımda farklı efekt yapmak doğru değildir. Arka planın aynı olması, daha uzmanlaşmış bir görüntü ortaya çıkarır. Paylaşımlarda aynı efekti ve benzer arka planları kullanmaya özen gösterin. Diğer tüm maddeler önemli olsa da, Instagram organik takipçi arttırma konusunda en önemli madde budur.

Paylaşımların kalitesi kadar, hangi aralıklarla yayınlandığı da önemlidir. Süreklilik olmayan hiçbir paylaşım, sonuca ulaşmaz. Bir gün paylaşım yapıp bir hafta yapmıyorsanız, takipçi kazanamazsınız. Hatta olan takipçilerinizi bile kaybedebilirsiniz.

Günlük iki ya da üç tane paylaşım yapacaksınız diyelim. Bu paylaşımların hepsini aynı anda yapmamanız gerekir. Belli bir zamana yayın. Bu paylaşımı her zaman aynı saatlerde yapmaya özen gösterin. Bu şekilde sizi seven takipçiler, o saatlerde Instagram’a girip paylaşımlarınıza bakacaktır. İstikrarlı olduğunuz sürece kalıcı takipçiler kazanırsınız ve bu takipçileri zamanla arttırmaya başlarsınız.

Bu bölüm Instagram organik takipçi kazanma noktasında, kilit maddelerden bir tanesidir. Paylaşımlarınızın kalitesini bu alanda sergileyebilirsiniz. Yaptığınız tüm paylaşımlarda, hashtag kullanmaya özen gösterin. Bu etiketler, Instagram genel aramalarında yazıldığında, sizin paylaşımınızda sergilenir. Beğenilmesi durumunda, insanlar sizi takip etmeye başlar.

Unutmamanız gereken bir nokta var! Hashtag kullanımında 5 tanenin üzerine çıkmayın. Instagram bunu uygun bulmamaktadır. 5’in üzerine çıkarsanız hesabınız zarar görebilir. Hashtag seçimlerinde, Instagram arama bölümüne size uygun alanı yazın. En çok paylaşım yapılan 5 hashtagı seçin. Bu şekilde yaptığınızda, aramalarda daha çok görüntülenirsiniz.

Paylaşım saatleri önemlidir. Paylaştığınız saatlerde, paylaşımlarınız az beğeni alıyorsa demek ki saat sorunu vardır. Bir süre boyunca bu konuda deneme yanılma yöntemi kullanarak, uygun saati bulun. Uygun saati bulduktan sonra, düzenli olarak bu saatte paylaşım yapın. Böylece etkileşim artacaktır.

Bu Yazımızıda Okuyun: Instagram Hesabım Çalındı — Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır ?

Uygun saatte yapılan paylaşım, hashtag aramalarında da size olumlu geri dönüt sağlar. Bu şekilde takipçi sayınız artmaya başlar.

Takipçinin gönlünü fetheden bir uygulama. Hem takipçilerinizin kalıcılığını arttırır hem de yeni takipçiler kazanmanıza ortam hazırlar. Bu nedenle Instagram hesabınızdan ara ara çekilişler düzenleyin. Ve bu çekilişlerin sonucunda ne vaat ettiyseniz, mutlaka verin. Yoksa olan takipçinizi de kaybedersiniz.

Bu çekilişler ara ara yapılırsa, insanları pekiştirir. Sürekli çekiliş var mı diye sayfanızı ziyaret ederler. Bu aşamada örnek bir çekilişe yer verelim.

Örnek:

Kitap siteniz var. Kitabın fotoğrafını koyun. Bu fotoğrafın altına dikkat çekici bir şekilde ÇEKİLİŞ VAR yazın. Son 10 gönderimizi beğenip, 3 arkadaşınızı yoruma etiketleyip, bizi hikayenizde paylaşmanız durumunda çekilişe girmeye hak kazanırsınız! Çekiliş canlı yayında yapılacaktır.

10 kişiye bu kitap hediye!

Ve çekiliş sonrasında, canlı yayında kazananları açıklayın. O kişilere hediyelerini gönderin. Dediğinizi yapmamanız durumunda ciddi bir güven kaybı yaşanır. İnsanlar sizi takip etmeyi bırakır. Hangi alanda hizmet veren bir sayfanız varsa, o alandaki hediyelerin çekilişini yapın. Bu çekilişlerin en önemli avantajı, insanlar sizin sayfanızdan haberdar olmaktadır. Yorumlara etiketlenen arkadaşlar ya da hikayelerde görenler Instagram organik takipçi olarak karşımıza çıkar. isteyen kişiler takip ettiği için, sürekli profilinizi ziyaret edip, etkileşimde bulunurlar. Bu nedenle bu tür hediyelerle takipçilerinizi şımartmanız her zaman fayda sağlar!

Takipçiler değer gördükleri yerde durur. Size soru sorduklarında, yorum yaptıklarında onları karşılıksız bırakmanız durumunda kaybeden siz olursunuz. Sizi takip etmeyi bırakırlar. Bu nedenle takipçilerinizin sorduğu sorulara ya da yaptığı yorumlara mümkün olduğunca cevap verin. Mesajları yanıtsız bırakmayın. Böyle yapmanız durumunda, onlara değer verdiğinizi hissederler ve siz de kalıcı takipçiler edinmiş olursunuz.

Takipçilerle etkileşim halinde olduğunuz kadar, alanınıza uygun farklı sayfalarla da etkileşim halinde olmanız gerekir. Alanınıza uygun otoriter siteleri bulun. Onların yaptığı paylaşımları takip edin. Altına dikkat çekici, kaliteli ve profesyonel yorumlar yapın. Bu sayfayı takip eden kişilerin dikkatini çekmesi durumunda, sitenizi incelemek isteyeceklerdir. Bu da size doğal takipçi kazandırmak anlamına gelir.

Bu sayfalarla etkileşim halinde olarak, onlardan karşılıklı olarak profil paylaşmayı teklif edebilirsiniz. Böylece karşılıklı olarak farklı takipçiler, sizleri takibe alır. Bu maddenin gerçekleşmesi için zaman ve yoğun çaba gerekmektedir.

Instagram hesabınıza girdiğinizde, ana ekranda reklamları görmüşsünüzdür. İlginizi çekenleri açıp, profilde gezinirsiniz. Eğer sayfanızı duyurmak ve büyütmek istiyorsanız Instagram reklam verme oldukça etkilidir. Takipçi sayılarınızda ciddi anlamda bir artış olacaktır.

Bu reklam verme durumunda, belli bir para karşılığında paket seçersiniz. Her pakette farklı takip sayısı ve görüntüleme sayısı vardır. Bunlar arasından size en yakını seçip, satın alabilirsiniz. Risksiz olması nedeniyle, bütçeniz varsa tercih edilebilecek yöntemler arasında yer alır.

Yukarıda dokuz maddeden bahsettik. Bu maddelerin hepsi için sabır ve zaman gerekmektedir. Bu madde de benzerdir ancak, hızlı sonuç vermesi nedeniyle diğerlerinden ayrılır. Manuel olarak takip etme anlamına gelir. Bunun için ilk olarak, alanınıza uygun dev sitelerden birine girin. Son paylaşımında beğenenler bölümünü açın. Bu bölümde beğenen kişilere, sırasıyla takip isteği gönderin. (Beğenen kişilere göndermemizin temel nedeni, ilgi duydukları sayfayı aktif olarak takip ediyor olmaları. Etkileşime açık olduklarını gösteriyor.)

Yaklaşık 50 kişiye göndermeniz daha iyi olur. Fazlası hesabınızın geçici olarak engellenmesine neden olabilir. Aynı şekilde bu takip isteğini aynı anda yapmayın. Güne yaymanız sayfanızın sağlığı için daha iyi olacaktır.

Bu şekilde belli bir süre boyunca, takip isteği göndermeye devam edin. Size bu kişilerden geri takip isteği gelecektir. Takip istekleri gelmeye başladıktan sonra, takip ettiğiniz kişileri çıkarabilirsiniz. Bu şekilde sadece takipçi bölümü aktif olacaktır. Takip ettiğiniz kimse olmayacaktır. Bu yöntem kısa yoldan sonuç vermektedir. Bu nedenle tercih etmeniz durumunda Instagram organik takipçi sayınızda belirgi bir artış olur.

Sonuç

Bu yazıda Instagram organik takipçi nasıl arttırılır sorusuna detaylı olarak cevap verdik. Bu adımları uygulamanız durumunda belirgin bir fark olacaktır. Ancak unutmayın! Hiçbir hedef bir anda gerçekleşmez. Bu da aynı şekilde uzun bir süreçtir. Azim, çaba ve sabır gerekmektedir.

Organik takipçi satın almak için, iletişim bölümünden bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu yazıdan sonra zaman içerisinde, umarım takipçi sayılarınızda artış gözlemlersiniz. Bir sonraki başlığımızda görüşmek üzere.